Omogućuje Plivit® D3

Omogućuje Plivit® C Max

Omogućuje Plivit® D3

Omogućuje Plivit® C Max

Omogućuje Plivit® D3

Omogućuje Plivit® C Max

Doktor za vas

Piše: Dr. Tomica Bagatin
Dr. med, specijalist maksilofacijalne kirurgije, sub. plastične kirurgije glave i vrata, suosnivač Poliklinike Bagatin

Ovo su odgovori na tri najčešća pitanja u mojoj praksi
1

Kako bi trebao izgledati atraktivan, pravilan nos?

Nema jedinstvenog odgovora na ovo pitanje. U prošlosti su brojni plastični kirurzi bili vjerni osobnim ili popularnim estetskim idealima što su prenosili i na svoje pacijente. Ponekad je to dovodilo do jednakog izgleda nosa kod svih osoba nakon zahvata, no, srećom, taj je trend nestao.

Danas maksilofacijalni kirurzi i plastični kirurzi lica i vrata za zahvat rinoplastike provode iscrpne preglede i konzultacije s klijentom kako bi shvatili želje i očekivanja. Nos se ne smije gledati izolirano nego u odnosu na oblik i karakteristike ostatka lica. Nos mora dijeliti osobine lica te ih istaknuti kako bi se postigla ravnoteža. U Poliklinici Bagatin, za razliku od drugih klinika, rade se konzultacije pomoću VECTRA XT 3D uređaja, jedinstvenog fotosimulatora koji vam može pokazati kako ćete izgledati nakon operacije s novim nosom. Zahvaljujući 3D prikazima vašeg lica i nosa, planira se zahvat i dobivaju se realna očekivanja. Cilj nije samo poboljšati oblik nosa, već i izgled cijelog lica! Važno nam je prvenstveno da je pacijent zadovoljan. Znamo da će sve biti dobro, ali mi kirurzi želimo da bude odlično. Mi smo poput kipara. Malo-pomalo tijekom operacije gradimo dok ne stvorimo savršeno umjetničko djelo, odnosno, dok ne postignemo željeni rezultat. Posao zahtijeva puno naše energije, iskustva, našeg znanja.

2

Kada biste mogli izdvojiti samo jedan zahvat ili tretman za postizanje mladolikog izgleda, koji bi to bio?

U svakom slučaju, to bi bili fileri – zbog širokog spektra i mogućnosti kojima se može tretirati lice. Imamo jako puno preparata, dolaze nam novi preparati koji su različite gustoće i mogu se kombinirati u svakom tretmanu. Nadoknađujemo gubitak kontura – od koštanog deformiteta do potkožnog masnog i dubokog masnog tkiva, do same kože, konturiranje i po regijama – od očiju, usta.

Figurativno gledamo kako vratiti sat samo malo unazad, a to nam ovi preparati daju, bez obzira na dob. Logično, u mlađoj dobi nam treba puno manje preparata da bismo došli do konačnog cilja, a kasnije treba malo više, pa još malo više. Prema generacijama tretiramo ‘problematiku’, a krajnji cilj je osvježiti lice. Tim osvježenjem vratit ćemo taj sat unatrag, naravno, ali uvijek s naglaskom na prirodan izgled u mlađim danima što klijentice i klijenti ustvari žele. Žele izgledati bolje u svojim sadašnjim godinama, žele izgledati svježe, odmorno, atraktivno u dobi u kojoj žive.

3

Što se sve može postići hijaluronskim filerima?

Posljednjih nekoliko godina preparati se mijenjaju. Ja, osobno, u radu koristim Juvederm filere. To su preparati na bazi hijaluronske kiseline, najpoznatijeg američkog proizvođača Allergan. Promijenila se sama tehnologija proizvodnje filera. Danas imamo filere koji imaju manje hijaluronske kiseline od prethodnih, što znači da će manje navlačiti tekućinu i biti predvidljiviji. Pritom mislim da, kad nešto napravimo, očekujemo da će se takav rezultat održati i nakon što prođe razdoblje oporavka, tj. otekline. Također, novost je i umreženost tih preparata, točnije – imamo više lanaca male molekularne težine u odnosu na lance velike molekularne težine, što nam daje dugotrajnost. Nadalje, fileri su slabije razgradivi, odnosno preparati dulje traju. Nakon aplikacije neki traju i do dvije godine. Tijekom te dvije godine raznim tretmanima svakih otprilike tri mjeseca nešto nadograđujemo i možemo dobiti onaj konačan rezultat i oblik lica kakav smo htjeli. Tu je i sama struktura preparata koja nam je na raspolaganju. Primjerice, gušći preparati više će podizati lice i davati bolju potporu od preparata koji su nešto rjeđi, a koje koristimo s drugom namjenom, za druga područja.

PRAVILA PRIVATNOSTI | UVJETI KORIŠTENJA

Copyright i Design by 01 Content & Technology – C3 Croatia | Sva prava pridržana | 2021

Projekt je nastao u produkciji agencije za premium sadržaj i tehnologiju 01 Content & Technology – C3 Croatia i Plive, u skladu s najvišim profesionalnim standardima